Home Despre Condimente | Articole recente

Despre Condimente | Articole recente

Habanero este un blog despre condimente: istorie, utilizare, combinații, mod de păstrare, beneficii terapeutice și rețete.

 • Ghimbirul

  Ghimbirul

  Ghimbirul creste în popularitate și este tot mai des folosit în bucătărie. Încă din cele mai vechi timpuri a fost folosit atât pentru gust cât și pentru beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.Ghimbirul poate fi folosit proaspăt sau uscat și măcinat sub formă de pulbere. Conţine o cantitate mare de antioxidanți, este antiinflamator, ameliorează greața, poate reduce durerea musculară, gazele stomacale și îmbunătățește digestia.

  Read More

 • Oregano

  Oregano

  Cuvântul oregano vine din limba greacă, din compoziția cuvintelor “oros” și “ganos“, care înseamnă “bucuria muntelui”. Această expresie reflectă mireasma și aspectul vesel creat de plantele de oregano ce cresc pe dealurile stâncoase din Grecia.

  Read More

 • Ienibahar

  Ienibahar

  Ienibaharul este cultivat în multe zone calde, dar este originar din Caraibe, America Centrală și Mexic. Boabele de ienibahar sunt fructele necoapte, uscate, ale arborelui Pimenta Dioica. Gustul este călduros și savuros. Este un condiment versatil care aduce un plus de savoare atât în preparate dulci, cât și sărate.

  Read More