Habanero este un blog despre condimente: istorie, utilizare, combinații, mod de păstrare, beneficii terapeutice și rețete.
-
Ghimbirul
Ghimbirul creste în popularitate și este tot mai des folosit în bucătărie. Încă din cele mai vechi timpuri a fost folosit atât pentru gust cât și pentru beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.Ghimbirul poate fi folosit proaspăt sau uscat și măcinat sub formă de pulbere. Conţine o cantitate mare de antioxidanți, este antiinflamator, ameliorează greața, poate reduce durerea musculară, gazele stomacale și îmbunătățește digestia.
-
Ienibahar
Ienibaharul este cultivat în multe zone calde, dar este originar din Caraibe, America Centrală și Mexic. Boabele de ienibahar sunt fructele necoapte, uscate, ale arborelui Pimenta Dioica. Gustul este călduros și savuros. Este un condiment versatil care aduce un plus de savoare atât în preparate dulci, cât și sărate.