Home Condimente Zatar

Zatar

963
0
Ce este Zatar

,,Zatar” este denumirea în arabă pentru cimbru, plantă ce crește pe dealurile din estul mediteranei, dar care a fost aclimatizată ei la noi cu mult timp în urmă.
Este de asemenea denumirea unui amestec de condimente făcut din cimbru uscat, boabe de sumac râșnite, semințe de susan prăjite și sare.

Zatar – Ce fel de condiment este?

Zatarul este un condiment foarte utilizat în bucătăria orientală, fiind presărat pe pâine, brânză, folosit în iaurt și salate.
Se mai adaugă peste brânza hallumi, imediat după ce a fost gătită pe grătar, peste chiftele și peste legume la grătar.

Zatar – Rețetă

Ingrediente

  • 4 linguri de cimbru uscat
  • 1 lingură de sare de mare
  • 2 linguri de sumac râșnit
  • 2 linguri de semințe de susan prăjite

Cum prăjiți semințele de susan? Este foarte simplu! Puneți o tigaie (curată, fără ulei) la foc mediu, adăugați semințele într-un singur strat. Amestecați semințele la intervale scurte de timp (10-15 secunde) mișcând tigaia. Când condimentul începe să degaje un miros ușor, de prăjit, sau semințele încep să se prindă o culoare ușor aramie, luați tigaia de pe foc și lăsați semințele să se răcească într-un bol uscat.

Timpul mediu de prăjire este de 2-4 minute.


Adăugați condimentele într-un vas si frământați-le cu mâna pentru a elibera aroma din condimente. Puneți compoziția într-un vas de sticlă steril cu capac etanș.
Păstrați amestecul într-un loc răcoros până la 6 săptămâni.

Previous articleHarissa
Next articleIenibahar
Sunt pasionat de condimente si am inceput sa ma documentez despre ele, dar si sa le folosesc frecvent de vreo cativa ani. Incerc sa simplific cat mai mult informatia din carti si sa o aduc in spatiul digital intr-o forma utila, usor de parcurs. Daca nu ati gasit raspunsul la intrebarea dvs despre anumite condimente, va rog lasati un comentariu mai jos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here