Home Despre Condimente | Articole recente

Despre Condimente | Articole recente

Habanero este un blog despre condimente: istorie, utilizare, combinații, mod de păstrare, beneficii terapeutice și rețete.

  • Ghimbirul

    Ghimbirul

    Ghimbirul creste în popularitate și este tot mai des folosit în bucătărie. Încă din cele mai vechi timpuri a fost folosit atât pentru gust cât și pentru beneficiile pe care le oferă pentru sănătate.Ghimbirul poate fi folosit proaspăt sau uscat și apoi măcinat sub formă de pulbere. Conţine o cantitate mare de antioxidanți, este antiinflamator, ameliorează greața, poate reduce durerea musculară, gazele stomacale și îmbunătățește digestia.

    Read More

  • Zatar

    ,,Zatar” este denumirea în arabă pentru cimbru, plantă ce crește pe dealurile din estul mediteranei, dar care a fost aclimatizată și la noi cu mult timp în urmă.Este de asemenea denumirea unui amestec de condimente făcut din cimbru uscat, boabe de sumac râșnite, semințe de susan prăjite și sare.

    Read More

  • Cardamonul

    Ce este cardamonul? Cardamonul verde sau negru este o păstaie a unor plante din familia ghimbirului. Semințele cardamonului se pot măcina separat sau împreună cu coaja pentru mai multă savoare. Exista două tipuri de cardamon: negru și verde, verdele fiind cel mai popular.

    Read More